Citim ce am scris despre Noi Înșine...

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 434

Despre înființarea unui grup AA. Poveste de iarnă scrisă primavara.

31 Mar 2014
1387 ori

12 februarie 2014. O sufragerie modestă dintr-un apartament modest într-un orașel mic și anonim, cinci persoane adunate în jurul unei mese pe care zace o carte cu coperți albastre. Lângă ea, niște pahare, cești de cafea, niscaiva aperitive și multă voie bună. Glumele și râsetele se succed de la unul la celălalt și nimic nu pare a dezvălui că de fapt acolo se desfasoară o activitate “anonimă”.

După încălzirea prealabilă, se trece și la lucruri ceva mai serioase. Cineva se prezintă: sunt Marius, alcoolic și astăzi ne-am reunit aici la prima ședință AA oficială a grupului “Doar azi” din Cugir. Se citește preambulul, cei 12 pași și parcă lucrurile devin mai clare..

Pe cartea cu coperți albastre scrie Alcoolicii Anonimi. Da, acum e clar, e vorba de un miting AA de înființare a unui nou grup.

Acum suntem patru. Pentru cineva din afara AA-ului e o cifră nesemnificativă. Pentru noi, membrii AA, știm ce înseamnă cele 4 suflete salvate și cât de greu se ajunge acolo!

Cu trei ani în urmă nu mi-aș fi imaginat o astfel de scenă. Cu trei ani în urmă eram în pragul deznădejdii și aproape împăcat cu gândul sfârșitului. Dar mi-a fost dat de undeva de sus să întâlnesc AA-ul și prin AA să întâlnesc niște oameni ca și mine. Unii dintre ei. în mod uimitor. fericiți că sunt alcoolici..

Mi-a fost cumplit de greu să renunț la mult iubitul meu alcool. Exista un anume paragraf din Bigbook care spune că atunci când nimic nu pare a funcționa, discuțiile cu alți alcoolici pot fi soluția. Așa mi-am început eu abstinența. Unii mi-au spus că au mai văzut alcoolici ca și mine care au început cu pașii 1-12 dar care nu au izbutit. Dar nu am renunțat să încerc să ajut alți alcoolici și am făcut asta începând cu prima mea zi de abstinență. Am făcut mii de kilometri singur sau împreună cu alții ca să reușim să ajungem la un grup AA. Dar cel mai mult îmi doream să am pe cineva aproape, aici, la mine în oraș. Și după aproape un an de abstinență am primit o vizită de la un fost coleg de liceu, stabilit în Spania. Printre altele, îmi spune că nu mai consumă alcool de 5 ani și îmi descrie în linii mari cum a decurs viața lui, înnecată în alcool. Coincidență?

Nu mai cred în coincidențe. Atunci am discutat împreună posibilitatea înființării unui grup AA în orașul nostru. Am făcut demersurile necesare obținerii unui sediu și deși am insistat nu am reușit acest lucru. Prietenul meu s-a reîntors în Spania și se părea că rămăsesem din nou singur. Mi-am reînceput vizitele la grupurile din țară. Am intrat și pe un forum destinat ajutorării alcoolicilor și acolo am rămas surprins că constat că există cineva din orașul meu. Ne-am întâlnit, am mers împreună la grupuri din țară și spre bucuria mea am realizat că eram îndeajuns să putem porni un grup împreună.

Ideea denumirii a fost a ei. Inițial, s-a gândit la “Doar pentru azi” însa am stabilit că e prea lung și a rămas “Doar azi”. Pentru membrii AA banuiesc că știți la ce se referă această simplă alăturare de 2 cuvinte. Esența AA se ascunde în spatele acestor simple vorbe.

Pentru că e de ajuns să nu bem azi. Pentru că trebuie să trăim doar azi.

Cea mai iubită medalie pentru mine e cea de 24 de ore. O păstrez cu mine peste tot. Nu mai e nevoie să o privesc acum, să îmi aduc aminte de principiul celor 24 de ore.

Uite așa, doi alcoolici, Marius si Carmen, au pornit un grup în acest mic oraș.

Perspective?

Păi e plin orașul ăsta de bețivi, deci cred că firma asta o să aibă mare succes! Ha! Ha!

Puțin serios, o să repetăm demersul obținerii unui sediu, poate că acum, fiind mai mulți, vom reuși. Pentru că sufrageria de care pomeneam la începutul acestei istorisiri e cea din apartamentul meu. Acum mai mergem și pe la alții prin sufragerii! Ha! Ha!

Am facut demersuri la câțiva medici, emisiuni la TV, la radio,  am pus afișe în oraș.

Am contactat și Asistența Socială din oraș. Am vorbit și cu preoți.

Și o să repet toate astea până când toate cârciumile o să fie goale! Ha! Ha!

Iubesc alcoolicii pentru sufletul lor generos și sper că demersurile noastre să mai salveze câteva suflete. Pe mine pasul 12 m-a salvat. Și nimic nu poate fi comparat cu venirea cuiva nou la grup. Nici măcar cea mai plăcută beție din vremurile de altă dată nu poate egala în intensitate acest nou sentiment. Euforia venirii cuiva nou la grup a substituit euforia mincinoasă a alcoolului. Pentru mine asta a funcționat și așa a luat ființă grupul “Doar azi”

Viitorul acestui grup? Nush, ca eu nu mă gândesc decât că el există azi!

Bune 24 de ore vă doresc tuturor!

 

Marius, grupul “Doar azi”,Cugir.

Ultima modificare Luni, 12 Ianuarie 2015 22:32
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mai multe din această categorie: Lucrul în programul AA produce schimbări »

Postare articole

Pentru a adăuga un articol trebuie să te loghezi aici

Dacă dorești să te implici și nu ai cont... inscrie-te aici

Stai in legatura cu noi

Inscri-te aici si primesti in casuta ta de mail articole din revista noastra! Bucura-te de abstinenta cu Noi Insine. Nu vom folosi si nu vom furniza adresa ta de mail sau numele si nu vom trimite mai mult de 2-3 emailuri lunar.

Preambulul A.A.

logo-aa  Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbaţi şi femei care îşi împărtaşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de pe urma alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. AA-ul nu percepe nici cotizaţii, nici taxe de înscriere, ne finanţăm prin contribuţiile noastre. AA nu se afiliază nici unei secte, nici unei formaţiuni religioase sau politice, nici unei organizaţii sau instituţii; ei nu doresc să se angajeze în nici o controversă; nu sprijină şi nu contestă nici o cauză. Scopul nostru primordial este acela de a rămâne abstinenţi şi de a-i ajuta pe alţi alcoolici să ajungă la abstinenţă.(Copyright © The AA Grapevine, Inc. Reprodus cu permisiune)