Citim ce am scris despre Noi Înșine...

Serviciile în AA = Recunoștința în acțiune

26 Dec 2016
921 ori

Mereu am spus sau am auzit: ”Sunt recunoscător pentru abstinența mea”. Da, este un mod de recunoștință declarativă, dar noi trebuie să dovedim că suntem recunoscători prin acțiune – prin servicii în cadrul grupului și a comunității AA. ”În dar am primit, în dar dăm mai departe”

Mi s-a părut important să lucrez în grup, cu toată inima, la lucruri pe care înainte nu le-am făcut niciodată. Pentru mine una din cele mai importante experințe în AA a fost să descopăr zilnic ce este de fapt AA-ul. Serviciul făcut zilnic de membrii grupului m-au făcut să înțeleg că aceasta ține de unitatea noastra, dar nu numai atât, am descoperit mereu acele servicii generale făcute pentru comunitate: Întrajutorarea, tipărirea și distribuția literaturii, cooperarea cu profesioniștii din diferite domenii și multe altele făcute, desigur, prin voluntariat.

Evoluția și dezvoltarea mișcării Alcoolicilor Anonimi a fost, de la nașterea ei încoace, un progres continuu datorită serviciilor făcute de membrii ei. Așa cum spunea Preotul Meletios Webber la Conferința clericilor în recuperare de la Durău: ”Dacă lupta împotriva alcoolismului ar fi rămas la nivelul anului 1934, toți am fi morți”. Alcoolicii Anonimi timpurii au găsit o soluție de recuperare, soluție pe care s-au străduit să fie transmisă mai departe, de aici au început serviciile în AA. Recuperarea și unitatea asigură solidaritatea AA-ului determinând ca fiecare membru să fie recunoscător. Recunoștința se exprimă ea însăși, cel mai bine, când îi mobilizează pe membrii să poarte mesajul mai departe, nu numai alcoolicului care mai suferă, ci și în lumea din afară. Aceasta este una din multele fețe ale serviciilor.

Sunt multe provocări puse în fața celor care fac acest lucru. Sărăcia, lipsa literaturii, suspiciunile oficialităților și a grupurilor religioase, lipsa speranței sunt numai câteva din motive. Indiferent care sunt piedicile este încurajator faptul că membrii noștrii reușesc. Aproape fiecare membru poate fi un exemplu. Cu toate aceste rămân încă foarte multe de făcut, seviciile trebuie să funcționeze permanent. Aceasta nu numai pentru numeroșii alcoolici care au nevoie de ajutor, de acest program pe care nu-l cunosc, dar și pentru specialiștii care ar pute recurge la AA, dar nu sunt receptivi la extrordinara cale, care de cele mai multe ori se află la îndemână.

Cu mare teamă și nesiguranță, am pornit fără să fiu sigur ce fac scriind acest articol, mânat însă de o dorință de a servi comunitatea care nu numai că mi-a salvat viața dar mi-a și dăruit, pentru prima oară, un sentiment de responsabilitate și libertate ca ființă umană. Am făcut tot felul de servicii în grupul meu și drept recunoștință pentru ceea ce am primit am luat această hotărâre de a mă afla în fața dumneavoastră cu acest subiect dificil pentru mine, sper să reușesc.

Un nou venit care ajunge la grupul AA primește foarte multe informații privind recuperarea și a principiilor după care funcționăm noi. În majoritatea cazurilor, mulți dintre membrii sunt ignoranți în ceea ce privește funcționarea serviciilor generale ale comunității noastre și poate nu înțeleg importanța acestor servicii, bune nu numai pentru prezent, dar mai ales pentru viitor, pentru cei care vor avea nevoie de noi și de programul nostru. Comunitatea nu este limitată de spațiul ocupat de grupul nostru; trebuie să-i ajutăm și pe ceilalți să-și formeze o viziune mai clară și mai largă asupra a ceea ce facem, să-și dea seama că trezirea spirituală înseamnă o responsabilitate mare față de cei care au nevoie de noi.

Nu, Numai că am fost surprins de serviciul făcut zilnic de membrii grupului meu, dar am descoperit treptat toate acele servicii generale făcute de membrii comunității și de biroul GSO. Adevărata noastră provocare este să vedem recunoștința transpusă în fapte și nu în simple idei, cuvinte și stări comfortabile. Vom avea și vom auzi de succese și eșecuri, dar toate vor fi în folosul nostru, toate ne vor întări și vom merge mai departe pășind cu Pașii Programului AA, cu responsabilitatea alcoolicului recuperat. Doamne ajută!

Constantin - Suceava

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Postare articole

Pentru a adăuga un articol trebuie să te loghezi aici

Dacă dorești să te implici și nu ai cont... inscrie-te aici

Stai in legatura cu noi

Inscri-te aici si primesti in casuta ta de mail articole din revista noastra! Bucura-te de abstinenta cu Noi Insine. Nu vom folosi si nu vom furniza adresa ta de mail sau numele si nu vom trimite mai mult de 2-3 emailuri lunar.

Preambulul A.A.

logo-aa  Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbaţi şi femei care îşi împărtaşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de pe urma alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. AA-ul nu percepe nici cotizaţii, nici taxe de înscriere, ne finanţăm prin contribuţiile noastre. AA nu se afiliază nici unei secte, nici unei formaţiuni religioase sau politice, nici unei organizaţii sau instituţii; ei nu doresc să se angajeze în nici o controversă; nu sprijină şi nu contestă nici o cauză. Scopul nostru primordial este acela de a rămâne abstinenţi şi de a-i ajuta pe alţi alcoolici să ajungă la abstinenţă.(Copyright © The AA Grapevine, Inc. Reprodus cu permisiune)