Citim ce am scris despre Noi Înșine...

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 434

Nu mai vreau să consum alcool

Am început să consum alcool numai după vârsta de 18 ani. Acest lucru se datorează faptului că în familia mea nu se consuma deloc alcool.

     Din 1960 când eu aveam şase ani, capul familiei a decis ca nici el nici membrii familiei lui să nu consume alcool. 

În acest an tatăl meu împlineşte 80 de ani de viaţă şi are 50 de ani de abstinenţă.

Prietenia mea cu alcoolul a început după ce am fost nevoit să muncesc într-o cooperativă meşteşugărească, unde am cunoscut colegi şi prieteni cu experienţă în consumul de alcool.

Cu toate că meseria era bună şi bănoasă am avut dezamăgiri pentru că nu am putut din diverse motive să-mi continui studiile. Am terminat totuşi liceul la 28 de ani.

Mi-a plăcut mult muzica şi visam să termin o şcoală de muzică. Acest vis nu s-a împlinit, dar fiind membru în diverse formaţii de muzică, orgoliul de muzician îmi era satisfăcut.

Condiţiile unui consum de alcool constant le aveam create, aşa că mă complăceam în acea stare. Eram tânăr, eram o vedetă locală, alcoolul curgea peste tot, aşa că până la băutul compulsiv, nu a fost decât un pas.

Nu mi-am dat seama că prin consumul meu problematic pot deveni dependent.

Responsabilitatea profesională nu îmi permitea să consum zilnic alcool, aşa că aveam un consum de tip ’’rar dar bine’’. Acest lucru însemna că mi se întâmpla să treacă 3-5 săptămâni fără să consum de alcool, după care urma o perioadă de consum continuu de două sau mai multe zile.

  Eram conştient căci consumul meu de alcool este problematic şi că trebuie să fac ceva în acest sens.

M-am căsătorit şi în ideea că o viaţă de familie m-ar putea schimba în bine. Într-adevăr consumul meu de alcool s-a redus considerabil. 

Din nefericire, în perioadele de consum, nu eram singurul care sufeream. Familia mea precum şi cei din jur sufereau mult mai mult decât mine. Fără acceptarea din partea familiei a situaţiei în care eram uneori şi fără sprijinul familiei, cred că astăzi nu mai existam.

Perfidia bolii numită alcoolism punea stăpânire pe mine din ce în ce mai mult.

Decizia familiei de a rămâne alături de mine a însemnat enorm.

Simţeam că sunt din ce în ce mai neputincios în faţa alcoolului şi că în perioadele de consum toţi cei din jurul meu suferă foarte mult.

Odată cu conştientizarea bolii şi cu înaintarea în vârstă, perioadele de consum se răreau, dar nu dispăreau în totalitate. 

Întâlnirea cu grupul de Alcoolici Anonimi din Beclean mi-a dat o speranţă în plus pentru soluţionarea problemei mele cu alcoolul.

Datorită suportului familiei şi participarea la întâlnirile grupului A.A. am avut perioade mari de abstinenţă unele ajungând până aproape de doi ani. 

În acest timp am participat ca voluntar la programele Asociaţiei Identitate, în special la programul destinat persoanelor private de libertate din penitenciarul Gherla unde am întâlnit multe victime ale consumului de alcool. 

Am conştientizat multe lucruri care m-au adus în această situaţie, am descoperit în mine multe capacităţi şi bune şi rele.

Faptul că după aproape 2 ani de abstinenţă am avut două recăderi (pentru care nu e nimeni vinovat decât eu şi neputinţa mea de consum controlat), mă face să privesc adevărul cu mult mai multă luciditate.

 Adevărul pentru mine este că credinţa mea de a putea controla alcoolul este o iluzie. 

Adevărul pentru mine este că alcoolul nu mai are ce căuta în jurul meu şi în mintea mea pentru tot restul vieţii.

Adevărul pentru mine este că sigurul mod de a trăi este abstinenţa totală.

Adevărul este că alcoolul în viaţa mea şi a celor din jurul meu creează durere care greu poate fi suportată.

Adevărul este că pentru mine procesul de vindecare nu se încheie la o dată anume ci este veşnic.

Cunosc oameni care au reuşit să-şi rezolve această problemă şi astfel am decis şi eu că nu mai vreau să consum alcool.

Ultima modificare Luni, 19 Ianuarie 2015 20:56
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Postare articole

Pentru a adăuga un articol trebuie să te loghezi aici

Dacă dorești să te implici și nu ai cont... inscrie-te aici

Stai in legatura cu noi

Inscri-te aici si primesti in casuta ta de mail articole din revista noastra! Bucura-te de abstinenta cu Noi Insine. Nu vom folosi si nu vom furniza adresa ta de mail sau numele si nu vom trimite mai mult de 2-3 emailuri lunar.

Preambulul A.A.

logo-aa  Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbaţi şi femei care îşi împărtaşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de pe urma alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. AA-ul nu percepe nici cotizaţii, nici taxe de înscriere, ne finanţăm prin contribuţiile noastre. AA nu se afiliază nici unei secte, nici unei formaţiuni religioase sau politice, nici unei organizaţii sau instituţii; ei nu doresc să se angajeze în nici o controversă; nu sprijină şi nu contestă nici o cauză. Scopul nostru primordial este acela de a rămâne abstinenţi şi de a-i ajuta pe alţi alcoolici să ajungă la abstinenţă.(Copyright © The AA Grapevine, Inc. Reprodus cu permisiune)