Citim ce am scris despre Noi Înșine...

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 434

Fără cale de mijloc... 

În viața unui alcoolic nu există cale de mijloc când vine vorba de ”licoare”. Niciodată ”poate că”, niciodată ”o singură dată”, niciodată „de mâine ” sau orice alt artificiu. Este foarte adevărat că mulți am vrut să fim eroi, am vrut să fim lei-paralei, am vrut să fim stăpâni pe situație! Este greu să credem sau mai bine aș începe să vorbesc despre mine ,nu? Poveștile noastre nu sunt la fel, fiecare are ”romanul” său însă citindu-ne sau ascultându-ne ajungem cu toții la un consens. Fiecare dintre noi înțelege exact același lucru!Nu există loc de interpretare,de imaginație ,cum se întâmplă atunci când privim un tablou,de pildă!Numai și numai noi ne înțelegem limba pe care o vrobim.Pentru că e totuși un paradox,nu?Vorbim românește,englezește,chineză ,fiecare după caz insă numai un alcoolic poate înțelege un alt alcoolic.Pentru o altă persoană limbajul nostru este unul codat imposibil de descifrat de vreo persoană din afară.

“Eram o bătaie de joc din cap până în picioare, mă lăsasem pradă mizeriei în toată splendoarea ei dar nu uitam să mă machiez și să mă rujez ca nu cumva să existe cineva mai hidos ca mine!“

 Mă privesc acum și zâmbesc . Zâmbesc dulce și nu dulce-amar.Și asta pentru că trăiesc !Încă...trăiesc.Nu voi intra in amănunte acum, privitor la ceea ce am trăit, dar o voi face cu următoarea ocazie pentru că și aceea este o experiență pe care vreau să o împărtășesc cu toți cei care  luptă să-și recapete libertatea!

Libertate...despre asta voi scrie în continuare.Dacă ar fi să analizăm acest cuvânt ce-am face ?I-am da definiția în primul rând ,care spune că libertatea înseamnă puterea pe care o avem de a face tot ceea ce dorim! Cam așa, nu? Dar... știam eu oare ce însemna să fiu liberă? Nu,nu știam.

Confundam libertatea cu dezordinea, cu anarhia! Eu eram precum o țară în care domnea anarhia. Iar la dreapta domniei, stătea alcoolul care mi se înfățișa în cele mai strălucitoare ”straie ”ale sale.

Eu eram captivă într-o libertate dezordonată cu un dictator ce dorea să mă anihileze ca și când i-aș fi greșit cu ceva! 

În ”libertatea” mea eram doar eu și alcoolul. Nu mai conta aproape nimic, mai ales în ultima perioadă. Cel mai crunt însă era că ajunsesem la stadiul în care nici măcar nu mă mai îmbătam astfel încât să nu mai știu de nimic. Eram într-o beție permanentă, creierul îmi era murat, efectiv ajunsesem să nu mai vreau nici măcar să se mai facă zi... Înțepenisem pe canapeaua din sufrageria apartamentului și toate cele necesare le făceam doar ca să pot ajunge din nou pe aceeiași canapea. Acolo mă aștepta ”el”, ba in pahar, ba în sticluța pitită sub pernă (depindea de cine era acasă), ba în cana de cafea, ba în doză sau chiar sticlă. Mă aștepta cuminte exact acolo unde-l puneam să aștepte! Nu întârzia niciodată, nu lipsea niciodată... era acolo pentru mine în orice moment.

Dragii mei dragi, vă spun că viața mea în timpul consumului, a bolii, a fost una haotică, dezordonată, care din fericire nu s-a terminat tragic! S-au produs tragedii dar Dumnezeul meu m-a iubit într-atât, încât mi-a dat șansa să MĂ IUBESC.

Spun acest lucru pentru că eu am convingerea că nu m-am iubit niciodată în tot acel timp în care am consumat. Mă supuneam la niște chinuri cumplite, iar și iar și în fiecare zi. O luam de la capăt mai înverșunată și mai hotărâtă, în drumul meu spre beție de parcă aș fi vrut să mă sinucid. Și beam și mai cu ciudă de fiecare dată... Mă întreb și acum... oare vroiam să mă sinucid ?

Eram o bătaie de joc din cap până în picioare, mă lăsasem pradă mizeriei în toată splendoarea ei dar nu uitam să mă machiez și să mă rujez ca nu cumva să existe cineva mai hidos ca mine!

Alcoolul m-a ruinat sufletește, m-a tâlhărit de sentimente, de emoții, de lacrimi, de iubire (în toate formulele ei), de fericire, de sănătate, de siguranță socială, de stimă de sine... m-a violat, m-a vândut și m-a revândut pe rând tuturor ”etichetelor” de pe piața românească și internațională! Asta mi-a făcut alcoolul! (un spirit de glumă; bine că n-am rămas gravidă!)

Dragii mei și dragele mele abstineți sau în luptă cu dușmanul, vreau să vă spun cu toată sinceritatea cu care am fost plăsmuită, că pe tot timpul ”libertății” mele am fost de fapt cu lanțuri și la mâini și la picioare și toți diavolii dansau în jurul meu ca la carnaval.

Așadar în viața noastră, a celor ce am consumat nu a existat niciodată nimic cu care am fi putut asocia libertatea, pentru că de fapt era o minciună, o carceră și un drum care ne-ar fi dus sau care poate duce cu siguranță direct, sigur și fără niciun dubiu direct la cimitir.

Am foarte multe de spus și promit în mod solemn că o voi face cu toată dragostea pentru că știu că poate un cuvânt din tot ceea ce voi așterne pentru dumneavoastră, va fi de folos la fel cum și eu m-am folosit de poveștile voastre, experiențele voastre, lacrimile voastre chiar, glumele și de tot ceea ce ne leagă!

Îi mulțumesc Dumnezeului meu, așa cum mi-l închipui eu, că mi-a dat șansa să scriu aceaste rânduri.

Voi mulțumi redacției revistei că mi-a dat ocazia să scriu invintându-mă să-mi aștern gândurile pe hârtie, vă mulțumesc vouă celor ce citiți acum, mulțumesc A.A-ului și tuturor membrilor săi fără de care ”n-am fi”!

Cred cu tărie că noi trăim prin noi! Și cred că trebuie să avem grijă de noi pentru că numai noi știm cum se face!

Respectele mele,

R.R.

Ultima modificare Luni, 12 Ianuarie 2015 22:28
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Postare articole

Pentru a adăuga un articol trebuie să te loghezi aici

Dacă dorești să te implici și nu ai cont... inscrie-te aici

Stai in legatura cu noi

Inscri-te aici si primesti in casuta ta de mail articole din revista noastra! Bucura-te de abstinenta cu Noi Insine. Nu vom folosi si nu vom furniza adresa ta de mail sau numele si nu vom trimite mai mult de 2-3 emailuri lunar.

Preambulul A.A.

logo-aa  Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbaţi şi femei care îşi împărtaşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de pe urma alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. AA-ul nu percepe nici cotizaţii, nici taxe de înscriere, ne finanţăm prin contribuţiile noastre. AA nu se afiliază nici unei secte, nici unei formaţiuni religioase sau politice, nici unei organizaţii sau instituţii; ei nu doresc să se angajeze în nici o controversă; nu sprijină şi nu contestă nici o cauză. Scopul nostru primordial este acela de a rămâne abstinenţi şi de a-i ajuta pe alţi alcoolici să ajungă la abstinenţă.(Copyright © The AA Grapevine, Inc. Reprodus cu permisiune)