Citim ce am scris despre Noi Înșine...

Alcoolicii Anonimi în câteva gânduri...

03 Mar 2014
1741 ori

Noi, membrii AA, suntem bărbaţi şi femei care am descoperit că nu putem bea controlat. Am aflat că trebuie să trăim fără alcool, dacă vrem să evităm dezastrul: distrugerea noastră şi a celor apropiați. Datorită grupurilor de AA formate în mii de localităti, facem parte dintr-o comunitate fără  frontiere şi fără un cadru formal, care există în peste 115 ţări. Nu avem decât un singur obiectiv: să ne păstrăm abstinenţa şi să-i ajutăm pe cei care ne cer ajutorul ca să ajungă la abstinenţă. Nu suntem reformatori şi nu suntem afiliaţi la nici un grup, la nici o cauză, la nici o orientare religioasă. Nu avem ca scop să propăvăduim abstinenţa de la băutură în lume. Nu desfăşurăm nici o campanie de recrutare de noi membri şi nu dorim să ne impunem asupra nimănui punctul nostru de vedere în privinţa alcoolismului, dar ne împărtăşim experienta de băutori-problemă atunci când suntem solicitaţi. În comunitatea noastră sunt bărbaţi şi femei de toate vârstele, din cele mai variate medii sociale, economice şi culturale. Unii dintre noi au băut mulţi ani înainte de a-şi da seama de neputinţa lor în faţa alcoolului. Alţii au avut norocul să constate, mai devreme în viaţa sau în cariera de băutori, că nu mai puteau controla băutul. Alcoolismul n-a avut pentru toţi aceleaşi consecinţe. Unii ajunseseră adevărate epave înainte de a deveni AA. Alţii şi-au pierdut familia, bunurile, respectul faţă de sine, devenind vagabonzi în marile oraşe. Iar alţii au zăcut de nenumărate ori prin spitale şi închisori. Au provocat daune serioase societăţii, familiilor lor, patronilor şi lor înşişi. Sunt printre noi oameni care n-au fost niciodată internaţi în spital sau la puşcărie: oameni care nu şi-au pierdut nici poziţia, nici familia. Dar chiar şi aceştia au ajuns să constate că alcoolul îi împiedica să ducă o viată normală. Când şi-au dat seama că nu mai pot trăi fără alcool, au căutat şi primit ajutor prin metoda AA. Sunt reprezentate în comunitatea noastră toate marile religii şi credinţe; mulţi dintre capii acestora au ajutat la creşterea comunităţii noastre. Există şi membri atei sau agnostici. Ca să devii AA, nu este necesar să aparţii unei religii sau să crezi într-o doctrină anume. 

Ne uneşte o problemă comună - alcoolul. Prin întâlniri şi discuţii, şi ajutând împreună alţi alcoolici, ne menţinem abstinenţa şi ne învingem impulsul de a bea care ne-a dominat în trecut existenţa. Nu ne credem singurii posesori ai răspunsului în problema alcoolismului. Ştim că programul AA dă rezultate pozitive în cazul nostru şi, cu puţine excepţii, l-am văzut acţionând asupra tuturor celor nou-intraţi printre AA care doreau onest şi sincer să înceteze băutul. Printre AA am învăţat câteva lucruri despre alcoolism şi despre noi înşine. Încercăm tot timpul să ne păstrăm aceste lucruri proaspete în minte, deoarece ele par să fie cheia abstinenţei noastre. Pentru noi, aceasta a devenit necesitatea numarul unu.

Ultima modificare Luni, 12 Ianuarie 2015 22:31
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Postare articole

Pentru a adăuga un articol trebuie să te loghezi aici

Dacă dorești să te implici și nu ai cont... inscrie-te aici

Stai in legatura cu noi

Inscri-te aici si primesti in casuta ta de mail articole din revista noastra! Bucura-te de abstinenta cu Noi Insine. Nu vom folosi si nu vom furniza adresa ta de mail sau numele si nu vom trimite mai mult de 2-3 emailuri lunar.

Preambulul A.A.

logo-aa  Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbaţi şi femei care îşi împărtaşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de pe urma alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. AA-ul nu percepe nici cotizaţii, nici taxe de înscriere, ne finanţăm prin contribuţiile noastre. AA nu se afiliază nici unei secte, nici unei formaţiuni religioase sau politice, nici unei organizaţii sau instituţii; ei nu doresc să se angajeze în nici o controversă; nu sprijină şi nu contestă nici o cauză. Scopul nostru primordial este acela de a rămâne abstinenţi şi de a-i ajuta pe alţi alcoolici să ajungă la abstinenţă.(Copyright © The AA Grapevine, Inc. Reprodus cu permisiune)